Diabetes diagnosen stilles på en blodprøve der er et udtryk for hvordan dit blodsukker har været over en længere periode. Du behøver således ikke at være fastende men kan få den taget på et vilkårligt tidspunkt.
Har du symptomer med tørst, træthed eller uforklarligt vægttab, så bestil en tid til en snak med en læge eller sygeplejerske. Det kan være symptomer på sukkersyge.
Er du overvægtig har du større risiko for at få sukkersyge end hvis du er normal vægtig. Det samme gælder hvis der er andre i din familie der har sukkersyge.
Får du diagnosen diabetes vil du blive rådgivet her i klinikken om hvad du selv kan gøre for at få et godt liv med din sygdom.
Du vil blive fulgt af flere faggrupper, da det er en sygdom der påvirker hele kroppen. Du vil således skulle gå til regelmæssig øjenlægekontrol og hos fodterapeut udover kontrollerne her i lægehuset.
Efter at diagnosen er stillet er det individuelt hvor ofte der er brug for kontrol her i klinikken, men efter nogen tid når der er opnået stabilitet, vil de fleste blive fulgt 2-3 gange årligt hos en sygeplejerske. Alle kontroller forudgåes af en blodprøve og til årskontrollen tages der også evt. hjertekardiogram og indsendes en urinprøve.
Du kan finde flere oplysninger om diabetes type 2 her.